" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


25/9/14

Electrostàtica


S´acaba la tarda i et queda el petit xiclet de menta a la boca; sense cap sabor de menta, mastegat i masegat fins a la sacietat en la inconsciència gradual del pas de les hores. Te n´adones al final, quan tot resta tranquil i et toca tancar llums i portes, com sempre fas. Te´l treus de la boca i l´observes, petit com és, a la punta d´un dit : de seguida s´hi enganxa. La seva forma et recorda a la d´un petit cervell, extret – si això fos possible - al final d´una tarda, per traspassar-lo cap algun lloc on pogués reposar. Un pot de vidre ple de formol, per exemple. Un lloc on observar-lo des de la distància, amb els seus intricats bucles electrostàtics connectant milions d´intangibles. El que tens als dits, però, és el que resta d´un petit i ara, miserable xiclet de menta assemblant-se a un petit cervell. Ben bé com el que et fa sentir les parpelles obrint-se i tancant-se a un ritme de persiana de corda estirada per una iaieta abans de fer-se, potser, una mica de sopar. El petit cervell acaba, com no podria ser d´una altre manera, a la paperera.


Estàs grogui, és dijous i les coses van així, dins el teu cervell. N´hauries de tenir de recanvi, petits i blancs, en còmodes paquets de color blau. I posats a demanar, de sabors diferents.


After Midnight by J.J. Cale on Grooveshark

8 comentaris:

PS ha dit...


Em pensava que tu no les feies aquestes porquerietes :-)

Sort que no l' has enganxat a sota la taula.

Ara seriosament, d'una situació ben corrent n'has extret molt bé el suc tot i estar a les últimes. La imatge plàstica ho diu tot.

Anònim ha dit...

Menta? Ets un clàssic, jo els prefereixo de síndria o tropicals.

Fedora ha dit...

"El petit cervell acaba, com no podria ser d´una altre manera, a la paperera". M'ha encantat aquesta frase. Al capdavall sempre és així...

Estranger ha dit...


Fa dies que no miro sota la taula...;)

En vaig treure el poc suc que en quedava, del cervell.

Estranger ha dit...

Fa poc em van regalar un munt de paquets de sabor de síndria i tropicals, Pons. I fan molt bona olor - massa, diria jo - i no duren tan com els de menta.

Però a pesar d´això, tens raó, sóc un clàssic.

Estranger ha dit...


Si, al capdevall està per llençar-lo. Sort que no ho faig, que si no...

novesflors ha dit...

Tots hauríem de tenir la possibilitat de posar el cervell a descansar a estones...

Estranger ha dit...


Si, airejar-lo. La mens sana, que deia aquell...