" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


4/3/15

Tempesta


Després de la pedregada, l´ambient torna a ser de fred, com cal. Ha estat durant l´hora de dinar, just quan a la paella es feien quatre pèsols amb gambes i un petit bistec de vedella, a punt de sang. L´embat del cel ha resseguit la solitud de finestres i sostre amb la blancor de la pedra punyent i petita, alternant-la de pluja famolenca com l´estómac olorant la fumera suau sortint dels fogons. El pa ha resseguit els vols del plat, una estona més tard,amb un cul de vi del Priorat mentre ja la tempesta marxava, allunyant-se pel seu camí ancestral cap al mar. Del cotxe estant, ja és impossible d´encalçar-la, però resta allí al fons, en el mateix sentit de la marxa, visible. La vols quan ja fas tard, penses. Els llamps n´ esquincen tota la seva grisor compacta, plena de silenci passatger. N´ha deixat com a hereves alguna glopada de vent i la riera solcant ones terroses, jugant al joc aquell de fer-se gran. 

Al vespre, l´alè de la terra, trenant boirines al mig aire de la ciutat amb una lluna prou abrigada d´estels polidets de grans promeses. L´Otis va acabant-se, dins el cotxe. Segueix lamentant-se amb veu trencada d´algun amor perdut i llunyà, com una tempesta de tarda. Sort en té de la secció de vent, sorneguera i amatent, redimint-lo de tanta tristesa acumulada.


8 comentaris:

Anònim ha dit...

i també ha deixat l'ambient una mica més fresc

PS ha dit...


Aquí les quatre gotes inicials van cedir el pas a una pluja tranquil·la i a la tarda (a la capital) va sortir el sol.Quan vaig arribar al vespre hi havia una ventada de por, i segueix...

Els pèsols he menjat avui, sense el privilegi de les gambes.

Estranger ha dit...


Si, com els pèsols congelats.

Salut, Pons.

Estranger ha dit...

El pack de pèsols ve amb gambetes també - o això semblen...-

Per aqui ha ventat també, aquest matí.

PS ha dit...


De Groenlàndia, segur.

Estranger ha dit...


Són de l´Eismann, o sigui que és possible que vinguin d´allí. Amb els pèsols ja no sé...

novesflors ha dit...

Sempre és d'agrair que alguna cosa ens redimisca de la tristesa que acumulem.
Ací no ha plogut cap dia, fa un sol que torra, encara que l'airet és fresc.

Estranger ha dit...


Paciència, i a esperar la llevantada.