" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


27/5/16

Automàtica.6


(...)

La teoria del demà funciona igual de bé que un mateix verb conjugat en passat, present o futur, sense necessitat de cercar el paradigma que el faci impossible de declinar, que com bé diu el diccionari vol dir separar-se o desviar-se d´una direcció determinada, o també ésser un astre a una certa distància de l´equador celeste, traducció vàlida i molt poètica del conegut demà m´afaitaràs, fet que com és sabut, mai no passarà. L´equador celeste...allí on aniré a parar segons marca la teoria, quan el demà ja no existeixi i el James Bond esdevingui el filòsof més lúcid de la història, abans que arribés el de la meva quinta i espatllés la saga amb el seu existencialisme indigne dels meus ( i pitjor encara, dels seus ! ) herois d´adolescència. La teoria del demà. Funciona, com a resposta perfecte a la pregunta de si va ser primer l´ou o la gallina. O de quan, finalment, menjarem pa d´avui. Que de pa n´hi ha d´àzim, d´àngel, de pessic, de motlle, d´ànsies – el dels casaments-, de Viena i també anglès o de barra, o és clar, el rodó de kilo que avui dia ja no s´estila perquè és el pà perfecte per menjar-se demà, si és fet en un bon forn de llenya. I no me n´oblido, no. La bagette francesa clàssica ideal per posar a la cistella de la bicicleta, amb el diari i la resta de la minsa compra per acompanyar un matí de cafè fort en alguna terrasseta perduda de França, si és que encara en queda alguna. Una fugida d´estudi, si, ho sé, una fugida definitiva al demà. El que deia ahir segueix essent vàlid avui, sobretot pensant en França amb les seves terrasses i les seves franceses. El paradigma de la millor resposta per donar en qualsevol moment sense renunciar absolutament a res. Y como ibamos diciendo ayer...

 demain


4 comentaris:

PS ha dit...

Ara no recordo la raó però vaig llegir fa uns dies que estava claríssim que primer va ser la gallina.Els francesos, a mi, no m'han agradat mai.Agradar d'agradar, vull dir.I res que un bon ou ferrat amb pa del que sigui , ha de ser prou bo.

Estranger ha dit...


A França m´hi sento bé. I no sé perquè però amb els francesos en general hi connecto bé. Amb les franceses en general els hi caic bé. Potser és perquè hi tinc arrels llunyanes i penso que tinc un caràcter en general semblant al seu, tot i que jo em dutxo més sovint.

En fi, au revoir, bella italiana.

PS ha dit...


No parlava en general, em referia als homes francesos pel que fa al físic.I en això prefereixo no generalitzar massa tampoc, hi deu haver de tot, suposo, però...nyaps!

Estranger ha dit...


nyaps ?

No et sabria dir...