" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


20/3/16

Punt cec


Plou al pati del darrera. Al del davant, no. A la nit estacional, un primer vol frustrat d´una cria de pit-roig, aterrant sobre la cadira blanca més antiga del pati. Saltirons cercant on passar la nit de pluja suau, aquella que assegura els brots tendres dels esqueixos dels geranis. Saltirons al mig de la nit, d´un ocell sense recer.

Els núvols, avui, fan del cel la catedral efímera que em porta al pensament altres catedrals, monuments, obres de l´home les quals, vistes en comparació, semblen esternuts dins una tempesta. I la gent sembla no adonar-se´n : corren, passegen, caminen sota la pluja o veneren el sol del migdia,asseguts en una terrassa. Però és cosa de moments, quan s´alça la vista entre dos carrers estrets o mires a través d´una finestra diminuta de ciutat, un terrat sense roba estesa.

Al vespre, com de casualitat, llegeixes uns versos d´un llibre que obres a deshora, mentre repasses distret la lleixa on descansen les paraules.

Inútilmente interrogas
desde tus párpados ciegos.
¿ Qué haces mirando a las nubes,
José Hierro ?

El nadó que portava als braços fa unes hores – curiosa ella, mirant també rera la finestra -, mica en mica aclucava la vista, deixant sense resposta la pregunta. El punt cec de la resposta seguirà alimentant els ulls, dels qui alcen la mirada.