" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


22/2/15

Darrer escrit de febrer




Desgrana, ametller florit. Desgrana´t, altre cop, de plenitud.Arreplega quatre pètals de cada brot, fes-ne un instant i de totes elles, una tarda de diumenge. N´arreplego una per escriure des del centre del teu minúscul paradís – de terra i de temps – , el record -viu - d´uns versos passant damunt les teves branques per fer-ne vi d´anyada dolça. Pensarós, ara, et miro : no fas basarda del que t´envolta. Has fermat tronc i arrels amb la sort d´una desgràcia : t´has quedat sol,sense pagès i sense vinya. 

L´escreix dels quatre pètals, innocents que res no amaguen.

Han passat uns versos damunt les teves branques : la deriva de l´hivern guanya hores d´aire lliure. Vora teu blanquegen aquests darrers compassos de diumenge. Desgrana´t, ametller florit. Desgrana´t i oblida´t. El son de la llum s´endinsa al retorn d´alguna tarda com aquesta. L´afecte del vi novell creix en d´altres terres, enfrontant vinyes vora el mar.


She's Always A Woman To Me by Billy Joel on Grooveshark

4 comentaris:

PS ha dit...


La florida de l'ametller és efímera, si no t'espaviles , el vent se l'emporta i ja has fet tard. Però ...no et passa que cada any l'esperes i cada any et sents afortunat de poder-la veure, fotografiar-la o saludar-la?
A mi sí.
Dóna-li records de part meva, a la R.

novesflors ha dit...

Han passat molts versos entre les branques dels ametllers florits. Són tan bells!

Estranger ha dit...


Li´n dóno de part teva. La florida d e l´ametller és sempre un bon auguri.

Estranger ha dit...


Gràcies, Novesflors. Tots els arbres porten el teu sobrenom, te n´has adonat mai ? Segur que si.