" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


2/2/14

Lucidesa


L´altre dia escrivia : sentir nostàlgia del futur, no del passat. Del que podria ser, i no serà. El convenciment d´aquest fet roman en l´espera. Ho escrivia en un moment de lucidesa, després d´observar el cel nocturn de Gener, ja finiquitat. Una de les coses boniques que té el Gener és el d´observar el cel de nit. Les estrelles tenen una lluïsor molt blanca i nítida ; la lluna és intensa, de cap manera enlluernadora; les constel.lacions, perfectament dibuixades. Però la sensació és de netedat, la netedat potser, del glaç més pur, com l´aire de les nits de Gener. Nits lúcides, generoses, i fredes.

Al Gener no hi ha capvespres, almenys per a mi. Però avui, segon dia de Febrer, n´he pogut veure la cua d´un , en el seu darrer alè. Era dia, era nit. Era inici, era fi. Llavors, com sempre em passa, l´he volgut atrapar, però la llum era ja minsa. S´ha mogut : la lluna, el perfil dels turons...l´escala cromàtica, no. En un altre moment de lucidesa, aquesta potser més pròpia i inebastable, però igual de real que l´altre, he pensat en una escala. I només m´ha calgut dibuixar-la, per fer-la una mica més real. 

I llavors he pensat que l´espera també té les seves petites recompenses. I ho he escrit, per si de cas.



6 comentaris:

novesflors ha dit...

El pensament i l'art (escriptura inclosa) ens fan reals totes les coses, també les que d'altra manera no ho serien.

PS ha dit...

No sé com l´has feta aquesta escala però em sembla una imatge molt onírica. El cas és que si no t' agafa vertigen venen ganes de pujar els esgraons de l' escala.

I sobre el futur- que no hi penso gaire, prefereixo viure el present- de vegades també imagino coses que podrien passar o que m' agradaria que passessin, però no ho faig amb nostàlgia. Sé el que hi ha i el que no, i sé també que hi ha espai per tot, fins i tot per els impossibles. Per això són els somnis no?

Mentre escric això vaig pensant que ho puc aplicar a més d' una cosa: al futur del país, a una feina que em fes feliç,a certs aspectes de la vida personal...somiar és d' ingenus?
Somiar també és viure.

Estranger ha dit...

Hi ha moltes realitats que no es veuen. Algunes de físiques, d´altres potser més profundes, i per aqui és on apareixen les eines que menciones. I sort en tenim d´elles, i de la imaginació, i el sentiment.

Estranger ha dit...

L´escala l´he pintat, és molt fàcil - tecnología punta -.

Referent al futur, és curiós, perquè ens pot passar com amb el passat, i sentir certa nostàlgia de coses que no han passat mai. I probablement és un error, precisament per això, perque no han passat i - qui sap ? - poden succeir. Jo tendeixo a pensar-hi de vegades, hi ha certes coses que el temps acaba sentenciant. Però vaja, somiar també és viure. D´aqui l´escala, suposo.

neus ha dit...

oh! com pot ser que estigui tant de temps sense venir a llegir-te si m'enamoro de cada post que fas i escrius i imagines?

Una foto (amb dibuix) magnífica.
M'has fet recordar un curt de Pixar titulat "La Luna", és preciós.

http://youtu.be/uccSxfeKvXM

Estranger ha dit...

Vaja, avui han caigut dues estrelles sobre aquest post...gràcies, Elur.