" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


24/3/12

Notes breus : papallones



Papallones grogues, al camí de Can Garrigosa. L´aleteig, fràgil, fa pensar en un primer vol, d´algú que vola sense quasi bé no saber-ho, o gairebé sense saber-ne ; d´algú com Leonardo, agitant ales de paper. La inquietud de ballar uns metres sobre la terra fa el vol tremolós, intens, incert, però alegre, amb l´alegria del somni a punt de complir-se. Així volen les papallones joves, alçant i fent davallar l´aire del matí.

Papallones a l´estómac. No es busquen, es troben. Quan ho fan, s´esdevé una petita festa : dansen picabaralles de joves amants i de seguida s´escapen per retrobar-se... així, d´una revolada.

L´aleteig més silenciós de tots, mut de sons. Sota el sol de les mitges ombres del camí sembla mantenir la quietud del temps : l´atura i el refà dins la retina del qui l´observa. Per això, potser, a la majoria ens passa de voler atrapar-les i retenir l´aleteig en campanes de vidre, com el perfum d´una flor. Proper, a l´abast de les mans, pensem en un vol fàcil d´atrapar. Papallones al cap : el temps no s´atrapa amb caçapapallones. L´amor, tampoc. O si ? Leonardo volia volar. Fabian ho va aconseguir, i va morir allí dalt, sobre la tempesta.

Es refà un temps, i mica en mica verdeja. L´aleteig perdura, com la il.lusió d´un retrobament a mig aire, gravitacional.

( i una cançó, tot esperant nous vols )

Wait by Alexi Murdoch on Grooveshark

3 comentaris:

PS ha dit...

Ni el temps ni l´amor es poden agafar amb un atrapa papallones,tots dos tenen l´habilitat de fer-se fonedissos en voler-los engabiar, com no s´atrapa l´aigua amb un salabret.
Però la imatge que has creat amb lletres és molt maca, fa pessigolles primaverenques.

Estranger ha dit...

Aquesta era la intenció. I el caçapapallones...doncs bé, caldrà guardar-lo.

neus ha dit...

A mi se m'han parat en dues ocasions dues papallones als dits... és una sensació única. És tanta la incredulitat que aguantes l'aire fins que t'adones de que no respires.