" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


30/11/13

Lluita


Sota la boira persistentment llunyana, gebradora d´aquest matí allunyat definitivament de la tardor, encara els colors l´assenyalen amb els seus ocres atuïts de blanc. És aquí dalt, carenejant, on el roure s´alimenta només de roca, fent-se més fort. És aqui, també, on la persistència d´aquest món en constant lluita pren consciència altre cop deslligant-se - amb una estranyesa encara sense entendre - del que, aparentment, hauria de ser el més important. I no, de fet no és tant important, veient la bellesa d´aquesta lluita tenaç perdurant en el temps. Les vel.leïtats pròpies es defineixen amb la culpabilitat pròpia del qui tornarà a caure a les mateixes trampes de sempre, amb la serenor de comprovar el pitjor d´un mateix enfront del silenci magnànim dels elements. 

Llavors torno a caminar fins arribar al llindar fàcil i tranquil d´un petit precipici: observo l´horitzó, el bosc uns metres sota meu, el fred al cos ; m´embutxaco les mans i dóno mitja volta, segur de seguir el camí de les fulles que pugnen inútilment per no caure de les seves branques, amb tota la seva perfecció plena de vida. Quedo renovat d´aquesta força que m´empeny a no esperar res més per ara i m´entretinc encara a fer alguna fotografia més, amb més colors...amb menys lluita. És com tornar a equilibrar la balança, un petit començament. Altre cop.




4 comentaris:

PS ha dit...

Fes les fotos que vulguis, contempla la bellesa , la lluita i assaboreix els elements, però ves amb compte i torna renovat però sencer ;-)

i tapa't!

Estranger ha dit...

No pateixis, de sempre que he tingut un bon caure, mai m´he trencat cap os - encara no -. És qüestió de tenir un bon centre de gravetat, ser baixet té els seus aventatges. A més de no sortir mai amb camperes a caminar ;)

novesflors ha dit...

A mi també em fa l'efecte que ens hem allunyat definitivament de la tardor, de fet a les serres properes és la segona vegada que neva en cosa d'un mes.

M'ha fet gràcia el teu comentari perquè jo ho havia pensat abans que tu, no m'agrada el final que li he posat però no sabia com acabar-lo. Si escrius un final alternatiu el pose al blog, què et sembla la proposta? Pot estar bé.

Estranger ha dit...

Bé, Novesflors,ho podria provar però llavors el relat potser quedaria apedeçat, cadascú té la seva manera d´expressar-se...de fet però, si l´hagués de començar a tornar a cabar potser ho faria al moment en que comença a veure-ho tot roig a la botiga. És una variant que dóna possibilitats. Imagina´t que el tema se li accentua i ho veu tot amb un tel vermellós, que es torna un daltònic que ho veu tot vermell...llavors veurà totes les dones igualment vermelles, no ? Dones de foc allà on va. I què passa, llavors ? Que no sap trobar la seva dona de foc. Llavors...pot seguir treballant ? Pot seguir fent la seva vida ? perd la feina, amb el temps la casa, vagareja pels carrers...es torna boig ? les pepil.les li canvien de color i comença a parar a les dones preguntant-lis si són la seva dona de foc...fins que un dia en descobreix una, una que no té els cabells vermells com la resta però que en realitat, de fet, és una pèlroja de naixament. O potser no i l´acaben internant en un psiquiàtric...l´obessió per una dona en un subconscient on de sempre ha amagat les seves mancances.

En fi, aqui et deixo algunes idees que he anant pensant avui en estones lliures. Si tinc temps ho escriuré amb calma i si no, doncs vajam agraïr-te l´entreteniment que m´has donat, almenys avui.

Gràcies per l´oferiment.