" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


22/1/10

Eclipsi

Hi ha dies...en què tot trancórre de forma plàcida i contínua, sense estirabots ni sorpreses ; de forma relaxada, les persones se t´adreçen favorablement; ordenadament, els esdeveniments més qüotidians flueixen regulats per algun mantra desconegut, sense desviar pensaments ni paraules, com si es conduís per una carretera ample a setanta per hora en un dia assoleiat, marcant les corbes sense pitjar el fre, assaborint el paisatge d´un horitzó proper i llunyà a la vegada, estalviant l´esforç d´aturar-se per haver de pagar peatge de cap mena.

Aquesta mena de dies sorgeixen, sense més. Tot acaba bé, sense haver de començar res. No hi ha cap esdeveniment remarcable, no hi ha puntes d´alegria ni de tristesa ; el cor palpita a ritme constant, i no es nota, com no es té constància del simple fet de respirar ; no hi ha dolors d´esquena ni de coll; somrius i la teva veu surt pausada i amb el timbre adequat ; fas una migdiada amb un sol acollidor ; arribes a casa al vespre, cansat com sempre però amb una vaga sensació d´aprofitament d´hores, d´un pas del temps mesurat al mil.límetre, sense haver copsat en cap moment l´anguniosa necessitat d´ullar el rellotge a contrarrellotge.

Hi ha dies...en què sembla que hi hagi hagut un eclipsi de la resta dels dies. En dies així, se m´acut de mirar l´horòscop al final del dia, a veure què hi diu. I diu : “ Situación venturosa para abrir horizontes a su actividad. En especial, es recomendable iniciar algún estudio”. Potser hauria d´iniciar l´estudi dels dies com avui, els d´eclipsi. Els horitzons de la meva activitat...miro la resta de signes . Sembla un bon dia per tothom : “ La luna de Aries le permite mejorar las...” ; “ Confie en sus capacidades para abrir...”; “los tiempos empiezan a inclinarse en pro...”; “ es oportuno que empieze a moverse para abrir horizontes...”;” acaba de comenzar un año de oportunidades...”. Això, en comptes d´un horòscop sembla més aviat el telèfon de l´esperança. Res de “vigile, cuidado, evite...”. Potser hauré d´iniciar un estudi dels horòscops en temps de crisi, i la seva manipulació unilateral a favor del tan preciat bé públic. Abandono l´astròleg, per a una pitjor ocasió, a veure que diu...

I aquests dies s´acaben, sense sentir necessitat de res ni de ningú, tal i com han començat .Com un llarg tema jazzístic, amb veu de dona negre, suggerent, sense pausa...i sense presses. Així s´acaben aquesta mena de dies, eclipsant ulls i orelles, tot esperant un bon son.


5 comentaris:

Pilar ha dit...

Hi ha qui sap crear recessos de pau i compartir-los.
flueixo en la música, els forests i les meravelles d'aquest dia i m'embriago de calma.

neus ha dit...

M'agradava tant tenir dies d'aquests...
He escoltat aquesta meravella ot remenant papers vells i fotos de records mig oblidats i ara la torno a escoltar mentre trenco papers i fotos. Una mica de serenor externa per compensar el batibull intern.

I l'horòscop, aquell que pràcticament mai llegeixo però que quan ho faig em fa riure, avui em dóna un consell prou interessant: planifica el teu futur en positiu.
Ningú va dir que ser capri fos fàcil :P

una abraçada.

Macondo ha dit...

L’eclipsi de sol

Per contemplar un eclipsi cal fer-ho amb la imatge del sol reflectida en l’aigua d’un estany o en medi semblant: altrament ens cremaríem la vista. El mateix hem de fer si volem copsar les idees: les hem de veure no des de la sensibilitat sinó des de la raó.

Estranger ha dit...

Multiplicitat i sensibilitat, finalitat de la forma, necessitat subjectiva : per aquests indrets és per on em trobo millor, escrivint.

Pel que fa a les idees i la raó...doncs tens raó. Però t´he de dir que no acabo d´encabir el teu comentari amb el post en si, com no sigui la mera menció de la paraula eclipsi, o el fet de que ´no estiguis d´acord en la meva utilització de la sensibiltat com a forma d´expressar idees, tot i que moltes idees no n´hi veig, en l´escrit. En aquest sentit, segueixo "eclipsat". Potser és que sóc més d´eclipsis de lluna : els veus, i ja està. I ara que hi penso, els de sol, tal i com els descrius, són molt platònics, amb la imatge d´aquell reflexada a l´estany. I molt poètics, també.
-----------------------------------

Tokumbo es diu la cantant. Alemanya ( qui ho diria ?). No, no ho és de fàcil, tot i que tenim molt d´"aguante".

Posssitivvvo, siempre poositivvo. que deia l´amic holandès.

-----------------------------------

Embriagar-se de calma...aquest és el meu leiv-motiv, Pilar. A partir d´aqui, ve la resta.

-----------------------------------

merike ha dit...

M'agrada la música, molt!