" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


13/6/14

Pes ploma


Cada dia passa alguna petita cosa, no sé si memorable, no sé si diferent, en tot cas intrascendent però no banal. Avui hi havia un ocell amb una ploma al bec, en una branca d´un vell pruner d´escorça perillosament esquerdada i fosca, de fruits petits i dolços i on ha arribat, tal i com era d´esperar, volant.

Una ploma per a un niu, he pensat. Seria bonic seguir-lo fins a saber on l´està fent i veure´l, perquè un niu sempre és un petit prodigi de l´arquitectura sostenible i un se l´imagina en un lloc resguardat, tebi, fosquejat a les mirades indiscretes. Un lloc segur. Aquest pensament no te temps de madurar - metàfora perdurable d´alguna vida observada - perquè poc després l´ocell aixeca el vol, deixant-se la ploma sobre la fina branca, restant aquesta en precari equilibri ; tant, que acaba caient o, ves a saber, volant per ella mateixa, tal i com ho fan les plomes, balandrejant corbades pel seu pes ínfim com una closca d´ anou enmig d´un oceà, enfonsant-se dins l´aire fins que la perdo de vista. Un fet així, penso, no canvia res sota aquest cel de núvols atomitzats que fa avui.

A la tarda es veu que ha tronat, ha llampeguejat i ha fet un breu però intens ruixat. Un d´aquells com d´estiu. Ara miro la lluna, plena i rogenca de naixement. Sembla tranquil.la, mandrosa i desocupada. I en canvi molts d´ulls la deuen mirar, buscant-hi alguna cosa plena com ella mateixa . Delit i recança. La ploma a la lluna, potser no cauria.


4 comentaris:

PS ha dit...


Les petites coses són la sal dels dies, si saps veure en una ploma tot aquest recorregut, segur que no t' avorreixes mai.

Ahir, mentre mirava la lluna vaig tenir un "maldecap poètic" dels grossos.
Mirant-la em van venir al cap les Corrandes d´exili de'n Joan Oliver i mentalment intentava transformar-les en un poema que no fos trist.Vaig parar a la primera estrofa i ho vaig deixar córrer. De vegades és millor no fer experiments i gaudir-ne sense complicacions.

Estranger ha dit...


Almenys hi ha aquests moments.

Tú també miraves la lluna ? I pensaves en aquest poema de lluna i plena i exilis...així doncs estaves aprop d´aquí on sóc jo. La lluna , apart de maldecaps poètics, apropa persones.

Bona nit, empordanesa.

neus ha dit...

T'imagines anar a la Lluna i trobar-la plena de plomes que s'han escapat del bec d'algun ocell fent niu? quina imatge tan bonica... i flonja ;-)

Espero que l'hort no t'hagi patit cap mal temporal.

Un petó!

Estranger ha dit...

M´ho puc imaginar, de fet no em costa res fer-ho.

L´hort, bé. Aqui no hi masses pedregades ( per sort ).

Un altre cap allí dalt.