" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


8/6/14

Cera per cremar




No hi ha més cera que la que crema. L´espelma encesa llueix com un petit disc daurat i brillant, proper a aquest sol decantant-se cap a l´estiu. L´estació tomba cap a una altre, gradualment, sense preses. L´abella s´entafora dins el pètal de l´atzavara florida. Els primers tomàquets, aquests que en diuen primerencs, ja es deixen veure com les flors, enervants i tropicals, de les carbassoneres. A l´estirar el cos al matí, aquest es remou lleuger sobre llençols blancs. Les tardes assoleixen la pausa adequada de no haver de pensar en l´ esdevenidor, perquè aquest es va aturant de mica en mica, permetent assaborir dolçors de nespres, cireres i albercocs plens d´aigua. La letargia de l´estiu ablaneix els sentits i el cervell se´n va a llocs d´idilis perduts – un camí de carro, una casa pairal, una era de rajoles roges, una mata de cabells...- o fa i desfà totes aquelles coses que mai s´arribaran a fer totes.No cal pretendre que passi alguna cosa, perquè la cera ja es va cremant, com els grans de sorra lliscant dins l´embut del vidre. És com el dia aquell de final de curs, com tancar un llibre per obrir-ne un altre. És l´estiu, apropant-se com aquell rajolí de vi que tan bé descriu Aldecoa :

(…) ...y la joven se enguajó una gota que le corría por la barbilla a punto de precipitarse ladera abajo de su garganta hasta las lindes del verano, marcadas en su pecho por una pálida cenefa ribeteando el escote y contrastando con el tono tabaco de la piel soleada. (…)

4 comentaris:

PS ha dit...


Semblaria que aquest post ha estat engendrat al vaivé d' una hamaca...

Estranger ha dit...


Doncs no exactament - no tinc tanta sort com d´altres -. De fet plantava pebrots - gamma italiana -, sota un bon sol de migdia.

PS ha dit...


Fet i fotut ve a ser el mateix :-)

Estranger ha dit...


Quan me´ls mengi d´aqui unes setmanes fregidets amb força sal, ja no serà tan fotut...de fet ;)