" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


12/7/19

Breviari (V)



·        - Truco a una persona a la feina. Una, dues, tres vegades. No contesta. Em miro el paper on tinc anotat el número i me n’adono :  em vaig apuntar el seu NIF i a sota, el telèfon. La G del NIF sembla un 6. He estat trucant al seu número de NIF, però no ha contestat ningú. Llàstima, la història prometia.

·    -   Focs d’artifici. Oh ! OOh! Oooh! Els ohs! es succeeixen com els èxits de la seva vida, tota ella n’és plena. Cada un d’ells en reclama un altre, i el següent el següent, el següent, el següent...i així fins que s’acabi, amb la traca final. Esgotat de tanta feina, morirà. Oh!.

·     -Primavera, com la frase aquesta d’avui és l’inici de la resta de la meva vida. Masses inicis, penso jo. Millor seguir.

     -Un client, a la feina : “ Mañana fue ayer, y hoy aún no tengo el presupuesto “.  Només per aquesta frase, val la pena anar a treballar un any sencer.

    -“You’ll never walk alone”. L’himne aquest em ressona a les orelles.

      -Gelat de nitrogen líquid. Fascinen, mots com aquests, per algú de poble com jo.

·    -La candidata socialista del poble, penjada del fanal del davant de casa, m’observa amb ulls amables, cansats i tristos. De l’altre costat, tots els  de la CUP, fotografiats des de l’aire, em miren com si fos l’arcàngel Sant Gabriel.

·    -Metempsicosi : traspàs de l’ànima humana.

·    -El dia de les eleccions - o de les votacions, com em deia un fuster jubilat fa una anys – em recorda molt el dia del sorteig de la Loteria de Nadal. Mai toca res però sempre hi ha la remota esperança de que un dia ho faci.

·    -Hi ha molts llocs inhabitats, tranquils i silenciosos...la major part del temps que no hi som : de petits, com el llit on dormo cada nit ; o d’inabastables, com el raig de llum que cau davant la plana d’un llibre que estic llegint.

·     -Cullo nespres del meu nesprer. Això s’ha de fer bé : si ho fas massa aviat, son amargs i no valen gaire cosa. Si, en canvi, estan al seu punt just, la seva dolçor és infinita.

·     -Escolto el refilar de l’ocell a fora, de bon matí : el seu cant em mostra el que hi ha fora i que a dins, per res del món existeix. Quan obro els finestrons de la cambra de bany, una llum clara i blanca va trobant tots els racons. Si hi havia algun malson de la passada nit rondant per allí, desapareix de cop.

·     -A les portes del cel un cartell de llums de neó hi diu : “ Open all night ”, com aquell darrer bar que mai tanca.

·    -Per poder dormir i descansar bé, s’ha de poder veure l’obscuritat amb la màxima claror possible.

·   -La natura no hi entén massa, de sentiments humans. Pel contrari, en genera molts, la majoria dels quals acaben pansint-se.

·     -“ Se cayó una nube”. Tal qual, després del tro just a sobre nostre. Un bon xàfec.

·    Enfrontar-se a la realitat - cal parlar en primera persona-em fa adonar del que no soc. I jo no soc escriptor, per més ganes que en tingui, de vegades. No. De totes formes, segueixo escrivint.