" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


5/5/13

Mons




Tot el que es clou sense ser admirat sembla com si no hagués d´haver existit mai. El joc de lums de la tarda em porta a molts mons a punt d´acabarse : una blavor dins uns pètals rebels, una postada d´herbes silvestres davant la porta d´un mas mig abandonat; enllà, el so d´un rierol que no hi havia de ser, el tremp de les fulles més joves al passar sota el gran pollancre acabat de vestir, i un gat adormint-se sobre el pedrís. El seu ull verd mig adormit, obrint-se de tant en tant, em té una estona entrentingut. El seu món no passa més enllà de la reixa que ens separa, de les glicines abaltint-se sobre la pèrgola sempre nostàlgica de pedra grisa, de la soledat de les persianes abaixades,de la camussa dels sentits com peülles de felí... La llum cau així, al caure la tarda : de sobte il.lumina un arbre, i entre les seves fulles encara el sobrepassen tènues raigs, de mirada profunda, delectant-se sobre un pètal de rosella. L´oreig és inexistent però té la seva fredor si hagués de sentir-se; es fa difícil no arrencar unes tiges tendres de farigola florida i deixar-les anar sota el nas una estona. El sol minva, la tarda i els mons semblen marxar. No hi ha cap manca d´agraïment i és que aquests mons són així d´agraïts, no cal veure´ls, ells hi són i res més.


4 comentaris:

neus ha dit...

Quines imatges tan precioses, tant les captades amb foto com les explicades amb paraules.
Saber veure totes aquestes coses és una gran sort.

Una abraçada, afortunat Estranger!

Estranger ha dit...

Veure-les és estimar-les, i de retruc, la fortuna de la vida.

Una abraçada, Elur !

novesflors ha dit...

M'has fet pensar… la bellesa existeix per se o només existeix si algú la capta?

Estranger ha dit...

Com a concepte humà que és, em penso que no existiria si no hi hagués algú que digués : això és bell. Però el concepte s´assimila i nosaltres mateixos el fem trascendir encara que no l´apreciem in situ.

Però entenc el que vols dir, em penso, vaja : si el que és bell desapareix - com una posta de sol d´un dia concret -, realment ha existit si ningú l´ha apreciat en la seva particularitat ?

Potser per això escric coses d´aquestes...