" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


6/10/13

Anònims




El seu rostre es confon amb la roca. Ell pot apreciar el perfil del seu front en suau davallada cap a la conca dels seus ulls ; el bri d´una pestanya, el pòmul decantat ; i acabant-se, la minúscula barbeta. Ell es fa la mateixa pregunta de sempre : És ella ? Sense nom per recordar, ella és. 

Ella, amb la mirada desviada cap allí on neixen els somnis – l´espai obert, la llum, els núvols jugant ara a marxar ara a venir, el cel fent coloraines, l´horitzó sense fi... coses com aquestes, inebastables totes elles- estira la mà enrera sense desviar-la ni un sol instant dels instants finals. La foscor sempre protegeix aquesta mena d´actes, i ell, que ho sap, estira la seva en la mateixa direcció fins que es troben: una cap amunt, l´altre cap avall, de tal forma que les puntes dels dits es toquen. Els polzes s´acaricien mentre el sol, invisible per a ell, ben visible per a ella, emet el seu alè de vida . Llavors, de la manera més natural des que el món és món, l´ombra esdevé més ombra. Sense saber com, ell es troba fitant un tros de roca amb les mans a les butxaques.

Ella es queda sense girar la vista...És ell ? Sense nom per recordar, ell marxa.


4 comentaris:

PS ha dit...

Nit i dia. Cel i terra. LLum i foscor.Sol i ombra.Preguntes i respostes. L´eterna dualitat.

Estranger ha dit...

Jo volia que fos més dia, més terra,més sol,més respostes i és clar, menys nit, menys foscor,menys ombra,menys preguntes. Menys dualitat. Res d´eterna dualitat.

Però no me´n surto. I això que el relat és molt breu.

novesflors ha dit...

A mi també m'ha fet efecte de dualitat.

Estranger ha dit...

Bé, almenys no és eterna...