" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


5/3/17

Perseguits


V :-Well ? Shall we go ?-
E :-Yes, let´s go.-

They do not move

( S.Beckett )


Ja porta una bona estona caminant quan se n´adona. Damunt les roques i enfonsades dins el fang de la vora dels bassals, hi ha petjades fresques d´algú que no fa gaire estona ha passat per allí. A partir d´aquest moment es va fixant més en el terra. Se li ha despertat un instint de caçador propi en ell : la vista i l´oïda se li aguditzen, ensuma l´aire i accelera el pas cercant la propera pista. Es bo seguint pistes. Pot saber per on ha passat, on s´ha aturat, inclús si s´hi fixa una mica bé, què ha fet i perquè ho ha fet. I ho farà, amb la seguretat de trobar qui busca. Coneix bé el camí i en sap les seves lleis : darrera seu aviat tindrà qui el persegueixi també a ell. Però no per això li deixarà pistes, si no cal. Només les estrictament necessàries.

Darrera seu, algú començarà el mateix camí. Veurà les petjades però no en farà cas, perquè a ell no li interessaran les pistes que han deixat els altres caminants: si han fet una cabana per aixoplugar-se o han enterrat els ossos d´alguna bèstia que han caçat ; si han deixat les restes d´alguna foguera o un cor dibuixat en l´escorça d´una alzina. No, només voldrà que el camí el porti a lloc i res més. Només necessitarà que aquell sigui clar i prou. Això si, mirarà sempre enrere, per por a ser perseguit.

Algú el perseguirà, perquè és inevitable. La por necessita seguir el seu rastre, i aquest pot convertir-se en anhel. Es trobaran, així, alguns perseguits. Un amb la corda al coll, l´altre amb les bótes foradades. Sense masses esperances, no es mouran de lloc.


4 comentaris:

novesflors ha dit...

El camí d'uns no serveix per a altres, a cadascú només li serveix el propi camí.

Estranger ha dit...


No és tant el camí com les normes que el regeixen. I és clar, el final sempre és el mateix, com el principi.

PS ha dit...


Llegeixo aquest després del dels botons i noi, què menges darrerament?
Són les bledes de l'hort? Els alls tendres? Trobo que aquests relats tenen un punt de doble o triple reflexió molt interessant. O potser sóc jo, que em faig gran...i la clarividència m'ajuda.

Estranger ha dit...


Aquest podria desenvolupar-se, de fet tenia la idea i em va venir al cap l´obra de teatre del Godot.

Menjar, darrerament, menjo molt enciam fresc, però això diria que afecta més el tema dels intestins que del cervell. Diguem que dóna més consistència a tot plegat. Hi ha una dita italiana...però no, no encaixaria del tot amb el tema menjar i escriure.

Sóc més de la ceba, però.