" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


28/1/18

Gentle on my mind


Bruc i romanins, pedra , pinassa i el curt passeig en l´asfalt estret del camí veïnal, de cert abandonament reconfortant. Restes del pas de l´aigua; ones al  capvespre; sol  d´incertitud magnànima, amable i perfumat d´aromes gentils i passades.  Roderes fresques damunt la terra roja. La bicicleta, penjada al sostre del garatge.

Una torre d´estiu tancada i barrada, certament abandonada : jardí de testos buits, persianes de fusta abaixades i la llum de fora, de vidre ataronjat, sense bombeta per encendre. Un hort : cebes i faves dretes com veles i la terra, fosca i humida. Lladrucs planyívols de gos lligat amb cadena llarga.Presons i manilles, trencant-se. Camps desnonats ; oliverars vells, aliens de món ; figueres despullades i figueres de moro, espurnejant roigs descolorits. El camí, seguit sense espigues per tocar. L´ asfalt, de nou. I un dron volant, anònim d´allò que divisa.

Ametllers, blanquejant ses vores. La senyora Antònia, al pas , em saluda. Tornem al temps i a la pluja, generosa, de fa dos dies. El millor pels pensaments, diu, assenyalant-los florits damunt el pedrís de casa seva. Té raó, la senyora Antònia.