" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


10/6/17

Els bons temps


" To high to dry "Autor : Pawel- airsnapshooter ( de Flickr )




El blanc cobreix l´arrebossat de la paret. El gris simula l´arrambador, que és aquest espai protegit de la paret que més s´embruta, és a dir, el que més es toca amb mans i peus ; l´habitual de cada dia, podríem dir, el quotidià, el de sempre, el que s´apropa més al terra, que se sol servar més polit, perquè és més fàcil de netejar. Si el netegem, clar. 

El tamboret és un estri d´una utilitat poc apreciada, potser perquè és un moble ben senzill i té cabuda a totes parts. No desentona. Arran d´arrambador, per exemple, sembla un convidat de pedra, un actor de segona, esperant per entrar a escena. 

Més amunt, l´estenedor. Ho és per les agulles d´estendre ; sinó seria un fil que travessa un espai sense extrems. El més terrible d´un estenedor és la seva buidor, quan no hi ha bugada estesa. Un llençol, uns mitjons , una camisa, una combinació regalimant la darrera gota ; la humitat centrifugada de les peces, l´olor perfumada del suavitzant, l´aire que les ventila, el sol que les asseca, les ombres que es crearien a la paret, mai fixes, volàtils i negres...sense tot això un estenedor només és un sac d´ossos d´una vida sense res per explicar, situada entre els dos extrems que ens assenyalen on tot comença i on tot s´acaba. 

Les agulles, són de colors. 

Així doncs, s´agafa el tamboret i es situa sota el fil. Els peus superen aquest arrambador pintat fosc, el cos s´estira i les mans arriben on són les agulles. Aquesta posició és molt semblant al del director d´orquestra quan comença un concert, batuta en alt. Llavors, clar, només cal moure els braços perquè la música comenci. Sentiràs el plec del llençol, si fa vent. I llavors, t´enlairaràs.



2 comentaris:

novesflors ha dit...

Com un relat, si no li poses detalls, si no l'omples de vida, sembla un esquema, un telegrama, un estenedor buit.

Estranger ha dit...


De vegades pot semblar això mateix. Cal reposar i pujar al terrat, a veure què passa.