" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


28/2/10

Mutacions ( pleniluni )

.




Les cases fetes pels homes, el bosc, el cel, la negror de la terra i del núvol escombrat...tot allò era Déu. Aquella llum momentània que cremava el pensament i, com una subtil columna de fum s´esvaia en la memòria, dins la claror d´un pleniluni... també era Déu.

( variació- plagiada en part voluntàriament- de la lectura d´un conte, "Els Sants", de D. Buzzati. )

"Què és un mirall? L´aigua és un mirall. Narcís ho sabia. Ho sap la lluna i ho sap el salze. Tot el mar és un mirall. Ho sap el cel. Els ulls són el mirall de l´ànima. I del món ".

(Merçè Rodoreda, del pròleg de "Mirall Trencat" (1974)).

4 comentaris:

neus ha dit...

"(...)
He visto al cielo estremecerse a la espera del alba. Las estrellas palidecían una a una. Los prados se hallaban inundados de rocío; el aire no tenía sino caricias glaciales. Pareció durante algún tiempo que la vida indistinta quería demorarse en el sueño, y mi cabeza todavía cansada se llenaba de embotamiento. Subí hasta el linde del bosque; me senté; cada animal reanudó su trabajo y su alegría en la certidumbre de que iba a llegar el día, y el misterio de la vida comenzó de nuevo a propalarse por cada escotadura de las hojas. Luego llegó el día.
He visto también otras auroras. He visto la espera de la noche...

Natanael, que cada espera, en ti, no sea ni siquiera un deseo, sino sencillamente una disposición para la acogida. Espera todo lo que viene a ti; pero no desees sino lo que viene a ti. No desees sino lo que tienes. Comprende que en cada instante del día puedes poseer a Dios en su totalidad. (...)"
Los alimentos terrestres - André Gide.

M'has recordat a Gide. Aquest vespre-nit l'estava llegint mentre baixava amb bus i he alçat el cap i m'he trobat la lluna brillant magníficament.

Unes fotos precioses!

Estranger ha dit...

Que bonic, Elur. M´ha recordat tota la llum d´uns breus instants de fa unes hores.

Gide. Sé que t´agrada. Segur que m´agradarà llegir-lo.

Una abraçada.

Macondo ha dit...

Molt panteista, la primera part; De la segona, llàstima que els miralls es trenquin, però la mirada no es pot trencar si és prou clara com per ser vista en un pleniluni. Boniques fotos.

Estranger ha dit...

Amb la lluna que hi ha avui, segur que no.

Bona nit.