" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


27/6/11

Profecia

Els romans al cel blau. Pel bosc encantat de llevant, a mitja tarda, els primers polsims de llum ancorats en dues fulles de roure, més tard al pi, el més alt de tots enfront la paret llarga d´on baixen unes quantes cordes, d´on miren de pujar uns quants homes , cercant forats, repises, esquerdes on posar els dits i alçar el seu cos diminut enfront la muralla per on discorre, a baix, el camí de la Soleia, refugi de poetes. El pi encès dins l´ombra de pedra...no és fins més tard, cent metres més amunt, on les cingleres, proes de vaixells granítics enfrontats al daltabaix del mar que és l´airecel, brillen com cobertes acabades de polir. Sense l´oreig humit i salabrós, només la viva sequedat del romaní i la farigola provinents de la pluja amagada sota la terra del bosc, revifada en la verdor de les alzines, els matolls i el vol de les mares orenetes, solcant ones silencioses.

L´invisible, a l´ombra de la darrera font, desperta i llambrega les flors d´un arbust.Es fixa en una, sembla el final d´una història d´Ovidi . Al darrer bosquet hi cau el teló, ennegrit, propiciant a la vista el vestigi de la profecia: la del primer raig de llum, desertor del seu imperi, fent-se escàpol dins l´ombra del primer Diumenge d´estiu.

5 comentaris:

Pilar ha dit...

El pi encès dins l´ombra de pedra...
M'aturo, l'observo i deixo que em cremi la seva flama.

PS ha dit...

L´èpica aplicada a la natura esdevé poesia, mestre.

neus ha dit...

Tu també trobes romans al cel?
http://www.flickr.com/photos/elur_/3937957377/

Sempre he volgut capturar la llum que s'escola enmig d'un bosc ombrívol... però no és gens fàcil. I encara menys capturar-lo amb paraules. L'enhorabona.

Estranger ha dit...

Gràcies pels comentaris, encara que pogui semblar repetitiu. Heu vist la llum, com s´escola a la dreta de la imatge, tènue, en un doble raig ? Doncs aquestes subtileses són les que m´agraden més.Les podria comparar a cada una de les vostres paraules, però això no es diu massa en veu alta, segur que ho sabeu.

La paraula romans la vaig aprendre de tú, Elur.

Jo no sóc cap mestre, però si m´ho dius...

Aquesta mai s´apaga.

neus ha dit...

oh! i encara n'hi ha un tercer, més tímid i subtil, a la part esquerra... ;-)