" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


10/10/20

Breviari ( VIII )

 

·         A vegades els ocells fan cagarades.

 ·         Avui ja és tard. Demà ho tornarà a ser.

 ·         Sovint penso en com esmerçar el temps que no tinc. Llavors m'imagino fent un munt de coses, i sempre surten bé. 

 ·         Llegeixo :  “En la seva última etapa, el grup s’ha allunyat del folk i la psicodèlia dels inicis i ara abraça un pop sintètic amb tocs electrònics “. Sobtadament m’entra el dubte de si Bach va evolucionar o no. El Fary segur que no.

 ·         ...i després la perllonga, en fa la seva hereva...

 ·         La llum als capvespres de tardor allargassa totes les ombres, donant-les el favor d’una vida breu però equànime, gens amagada. Ombres netes i gens malintencionades.

 ·         L’inspector Maigret  no troba sentit a una lletra que diu : cirerers de flors rosades / pomers de flors blanques. ¿ No son les flors dels pomers rosades i la dels cirerers blanques ?. La dona amb qui conversa li diu si qui parla és el policia . Ell s’estranya : - ¿ Perquè ? – pregunta.-  Perquè per a mi – li contesta la dona – és poesia i  per a vostè, només un fals testimoni.

 ·         Frases inútils plenes de poesia, com aquelles instruccions de muntatge amb dibuixos esquematitzats on el text no sol acompanyar el sentit de les fletxes.

 ·         Hi ha un batec i t’ho mires tot per mirar de retenir-lo, sabent de la impossibilitat de repetir-lo. Com aquella frase no anotada just abans de caure adormit.

 ·         “ L’aigua corre despullada / amb peixets que duen plata / i a la riba un pescador / que té el temps a la butxaca...” ( Joan Barceló )

 ·         El colom es grata l’esquena. Vist frontalment, sembla que no tingui cap i quan mou una pota, fa una mica de iuiu.

 ·          Caminant me n’adono del fet de que mai s’acaba d’arribar enlloc.

 ·         Llegeixo l’horòscop al diari amb la vana il·lusió de que els fils de la meva vida els mou algú altre. D’això me n’adono especialment quan parla dels meus fills i de la meva parella.

 ·         Un espontani salta al camp al partit Mallorca-Barça. El problema és que no hi ha públic a l’estadi. O si ?

 ·         Recordar frases escrites sempre fa servei. Deia Pla que dels morts cal fer-ne morts. I és així de cert.

 -         Sempre hi haurà noves cançons per descobrir.