" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


11/3/18

Trending topic



Nulla ethica sine aesthetica

( màxima llatina )

Es va decidir a fer la reforma del bany. Una reforma integral, volia : dutxa, pica i lavabo nous ; canvi de porta i rajoles de terra i parets ; la minúscula finestra – que ja no podia obrir - també, així com fer un moble nou d’ estil rústic, com el que havia vist al nou catàleg d’ Ikea. Finalment, canviaria la llum i el mirall. Necessitava més llum en aquella minúscula cambra de bany on s’ afaitava cada dia i on el seu rostre es dibuixava damunt el mirall cada cop més borrós, entelat pels vapors calents de l’ aigua. Apart d’ això, la seva vista sense ulleres cada cop era pitjor. Això li va fer pensar en que havia d’ operar-se de la vista ,tal i com li deia el Macari a l’ oficina cada cop que sortia el tema de la vista. - I de moment, res més- pensà decidit.

Ho feu tot així. Arribà  l’ esperat primer dia amb la seva primera dutxa. L’ excel·lent llum i el nou mirall li retornaren la barba acumulada durant el temps de la reforma i alhora, la resta del rostre, nítid, després d’anys de fer-ho entelat i borrós. Quan es va veure, una profunda esgarrifança l’ envaí. Però ... ¿ com era possible que ningú li hagués dit res ? , es preguntà esmaperdut.

Amb el seu posat estirat de sempre, en Macari no tardà ni mig segon a donar-li una solució. Li va assegurar que tant sols era una qüestió d’ estètica. A més, pel mateix preu li farien una tofa nova de cabells com la seva. Allò l’ esgarrifà encara més i reflexionant, va decidir començar a afaitar-se el cap en comptes de la barba. Va ser la millor decisió de la seva vida.


4 comentaris:

A ha dit...

Fa olor de Calders. Molt bo. Em pregunto com els escriptors teniu aquest enginy...

Estranger ha dit...


Buf, això d' escriptor em ve massa gran...L' important és tenir una idea general del relat i posar-se a escriure'l. La resta va apareixent amb una mica de temps i paciència. No surt bé quasi bé mai ;).

Anònim ha dit...

basat en fets reals?

Estranger ha dit...


Podrien ser-ho, Pons. Però encara no, afortunadament.

Salut, Pons.