" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


4/3/09

Homenatge

Demà al matí, s´emportaran la vella màquina del cafè i la canviaran per una de nova. Aquest fet, trivial sens dubte, m´ha entristit, pensant en la de cafès i cafès que m´ha servit durant els darrers...deu anys, potser?

Un càlcul ràpid ( dos cafès al dia de mitjana) em revela que són vora quaranta cafès al mes, quasi bé cinc-cents l´any. Vaja, uns cinc-mil cafès ( curts, això si ) que m´he begut en aquest temps: alguns mig freds per haver-los oblidat dins l´enrenou de la feina; d´altres de pensarosos, cavil.losos de reflexions sense motiu aparent .N´hi ha que els he compartit xerrant amb algú o altre, de temes com el temps, el futbol , les vacances, les quotidianitats del dia a dia..., i d´altres completament sol, dret al seu costat.

Ella, però,també tenia les seves manies : podia passar (sovint) que no et tregués la cullereta, o que el dia que estava esplèndida, te´n tragués dues en comptes d´una, o bé que la dosi de cafè augmentés una mica, o que s´empassés alguna moneda de tant en tant. Però un cop treies el got fumejant i l´olor inconfusible pujava a les narius, tot es perdonava i el món tornava on era.

I la màquina, amb els anys, va agafar força anomenada, i en sé més d´un que venia expressament, o bé escollia l´hora adient, per poder disfrutar del negre elixir. Era una bona màquina de cafè. La prova ? El dia que s´espatllava, tot eren males cares i la irritació era manifesta: al deixar de funcionar, les rutines diàries es trencaven ja a partir de primera hora, i concretament, en el seu pilar fonamental: el de fer el cafè. I si era bo i calent, que ho era, encara més.

O sigui que almenys, es mereixia unes linees, i aquí les deixo, a l´espera de provar el nou cafè de la nova màquina.
Ja veurem.

4 comentaris:

neus ha dit...

Espero que la nova des del primer dia faci oblidar la vella, serà bon senyal, serà bon cafè :)

Estranger ha dit...

Avui ja l´he probat i no està mal...

Teresa Bosch ha dit...

És difícil trobar una màquina que faci bon cafè. Entenc que l'hi hagis dedicat un post...

Estranger ha dit...

Bé, això donaria per un altre post, t´ho ben asseguro.