" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


14/7/12

Cicatrius (I/2)


( capítol anterior )

Quan entra al taller, deixa la motxilla – amb les pedres a dins -, a sobre la cadira que hi ha al costat de la porta, i se n´oblida. De moment no en farà res, quan hagi de tornar a sortir les treurà ; les deixarà apilades en qualsevol racó de l´estança on treballa, algun lloc visible, on pogui anar-les observant en aquells breus moments del temps en què la seva mirada es perdi i topi amb elles. D´aquesta manera lligarà un pensament o un record amb la pedra, amb la seva forma, el seu color o la seva textura. Aconseguirà establir-hi una relació, la farà seva o del seu pensament, no ho sap ben bé, perquè el seu pensament força sovint viatja fora d´ell, lluny seu.

-Com les notes de Bach sortint del piano de Gould-, pensa mentre se les mira per primera vegada, unes setmanes després. L´andante omple l´estança de més claror si això és possible al final d´una tarda d´estiu. Bach, des del sòtan del temps, escriu les partitures proveïdores de sentiments probablement eterns.

-Déu a les seves mans-.El tros de pensament, lligat ara a les notes, fa que instintivament, Goan es miri les seves, de dits gruixuts i artells nuosos. Són el centre gravitatori de la seva existència, com la de Bach. Les pedres, enrunades sobre la lleixa de la llar de foc, semblen haver-se omplert de pols. La llum perfila ombres movent-se lentament sobre el conjunt .En  Goan abandona la mirada entre perduda i absent de les mans, de les pedres... Retorna les ulleres de la punta a la pinça del nas . Prossegueix la feina . Sobre el cargol del banc de treball, inmòbil una pedra, tornant d´un viatge.

4 comentaris:

Macondo ha dit...

ET deixo la 1/2 de les meves cicatrius!

Bon diumenge.


(curiós: per demostrar que no sóc un robot, haig d'escriure bedsndu 31) !

novesflors ha dit...

Benvingut al meu blog. Sí, és la Sílvia Pérez Cruz qui canta, amb una veu meravellosa, però justament "Vestida de nit" no la coneixia i tampoc no coneixia el teu blog. T'enllace.

neus ha dit...

Ai les pedres i pedretes de llocs i moments especials! A vegades fan cicatrius a la pantalla de la càmera, sobretot si ets despistada com jo.

Esperant amb delit la 2a part.

Petons.

Estranger ha dit...

Bé doncs, només espero que ja hagin cicatritzat bé.

(Lo del robot no ho acabo d´entendre)

-------------------------------------

Gràcies per l´enllaç i benvinguda també.

-------------------------------------

Això és molt emprenyador, sobretot quan ho veus a la foto. Cuida-la bé, la càmera.

I gràcies pels petons.