" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


11/1/13

Petits submarins




El cor s´encongeix, el cor es dilata. El ritme cardíac es mou per pulsacions, com alguns pensaments : una branca tallada, un cor envoltant-la ; un amor perdut, un altre de guanyat. D´això els entesos en diuen sístole i diàstole. Amor a primera vista, parada i fonda al mig del camí.

No hi ha noms escrits, el que vol dir que no hi ha amants les inicials dels quals hagin quedat gravats a l´escorça del cor del cor, és a dir, de la branca tallada ; és a dir...de l´amor perdut. Neix el cor un cop es talla la branca ? Probablement el caprici ha esberlat el tronc mutilat amb aquesta forma, ha assecat els seus contorns i n´ha dibuixat un cor. Un cor nou, acaronant una nafra, una pèrdua, una estima, una manca. Acarono vells cors dibuixats sobre un de sol, buit de noms perfumats de l´ahir més inmediat, el que mai passa. Sístole, diàstole, sístole, diàstole... Com petits submarins emergeixen del fons d´algun lloc i em miren tal com són, bells i vells, joves i grans. S´enfonsen altre cop . El baf de la respiració indica un cor viu mirant-ne un d´artesania, sense noms per estrenar, amb batecs somorts ressonant dins la fusta. Al capdevall un, a setanta pulsacions per minut ; i un altre, a unes quantes més multiplicades per anys d´absències. 


5 comentaris:

Macondo ha dit...

bum, bum...bum,bum...

novesflors ha dit...

Sembla que les coses són perquè les mirem. Aquest cor d'escorça és perquè tu l'has mirat així. I just acabe de visitar un blog que també ens mostra un cor semblant...

Estranger ha dit...

So de canyons...on ?

Estranger ha dit...

Si, mirar i trobar.

Un altre cor ? Si llegeueixes aquesta resposta, digue´m on. M´has despertat la curiositat.

novesflors ha dit...

http://mrokins.blogspot.com.es/2013/01/un-brot-desperanca.html