" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


13/1/13

Posta


Avui el sol es pon molt al sudoest, com si aixequés el cap, malalt i enllitat dins una cambra llunyana amb la porta mig oberta il.luminant tènuament un llarg passadís en franca penombra. Imatge per un regal d´aigua, regalimant sobre els brots del blat escampant un primer verd impolut sobre els camps en retirada, amb aquesta llum gens pesada fogejant lleument enmig dels núvols , allargassant ombretes de pals de telèfon, d´oliveres, de roures solitaris. El capvespre en un parell de minuts, aquells moments-Graq que es van repetint com el batre d´una porta :

Simon dejó vagar su imaginación por aquel agradable barullo de posta. La modesta agitación de fantasmas que evocaba acudía a poblar sin esfuerzo aquel instante asombroso y áureo, apenas real : a veces tenía la clara conciencia de aquellas junturas mal encajadas en su vida en las que el paso del tiempo parecía alejarse por momentos y en las que, reunidas entre sí por una misma iluminación sin edad, el ir y venir de las meras imágenes regresaba batiendo como una puerta “

Julien Graq , “ La Península” ( 1970 ), Nocturna Ediciones ( 2011 ).

2 comentaris:

PS ha dit...

Hi ha un momentt, en podre´s el sol, que sembla com si tot quedés en suspensió, com si el temps s´aturés. Dura poquíssim. no sé si és un moment-Gracq, potser sí.

Avui la posta queia mentre conduia, anava a cavall de tres comarques i en veia una altra més muntanyosa i llunyana mentre es produïa l´espectacle.A l´Empordà m´esperaven núvols de tramuntana i molt de rosa i blau, molt bonic. Ben diferent de com l´he deixat aquest matí, ben ennuvolat. Conviure amb el paisatge és del milloret que hi ha.

Estranger ha dit...

és un moment-Graq aquest teu també. Jo ara només els gaudeixo molt de tard en tard. Quan surto al vespre ja és fosc com la boca d´un llop.