" Tu ets el teu propi precursor, tu l´estranger que passes ran la porta del meu jardí " - Kahlil Gibran


13/4/13

Primma ( III )


Puja un home amb bicicleta, barbut, ja gran, de calva acabant-se amb un feix de cabells solts, grisos i negres caient sobre un xandall blau marí. No fa esport, sembla més aviat un medi de locomoció, és una bici antiga, de seient elevat , sense canvis de marxa . Pedala a pinyó fix, amb el cap mirant igual de fix que aquell la pujada que té al davant, sota els til.lers acabats de brotar fa uns dies a sobre seu, fent ofrena d´una primera ombra tènue d´un verd que les primeres llums del matí, tranquil.les i silencioses, banyen el lateral de l´avinguda, amb les seves parets de ciment amb pintades d´amor etern i les seves reixes atrotinedes i rovellades veïnes del polígon buit de tràfec, d´una atmòsfera com de primer fons marí, quan a sota les aigües tranquil.les i silencioses, un camp d´algues balla al so dels corrents mesclats de freds i calents, dins una cala perduda al mig de la ciutat.

L´home pedala, me´l miro mentre l´avanço, el sol a la calva m´acluca l´ull, el verd enmarcant el ciment. No hi ha ningú més, tan sols la primavera i les seves primeres ombres. L´ull es grava al retrovisor , però no em mira a mi sinó al rost del carrer, qui sap si al de la seva ment, aliè al fons marí que travessa. L´home pedala, impertorbable, valent.


Homeless by J.J. Cale on Grooveshark

3 comentaris:

PS ha dit...

Una bona pedalada he hagut de fer per poder llegir aquesta frase quilomètrica de quasi sis línies, buf, buf, buf!

.....

sort que...

"...quan a sota les aigües tranquil.les i silencioses, un camp d´algues balla al so dels corrents mesclats de freds i calents, dins una cala perduda..."

(pròximamanet a les seves pantalles! ;-)

PS ha dit...

... un comentari boig, ben cert!

Estranger ha dit...

Potser si que és com una llarga pedalada...en fi, per arribar a una bona cala cal bufar una mica.

Boig ? No... i ara !